Het Nieuwe Instituut Online

The One Minutes presenteert de november- en decembereditie van hun serie, samengesteld door BOLOHO. The BOLOHO Series bestaat uit 38 films van één minuut. BOLOHO Collective uit Guangzhou, China creëerde 18 One Minutes en nodigde kunstenaars en filmmakers van diverse hoeken van de wereld uit om te reageren. De ingezonden films kwamen uit België, China, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Indonesië, Israël, Italië, Nederland, de Republiek Rwanda, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en zullen samen met BOLOHO's compilatie worden vertoond.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

BOLOHO: 'Toen we met The One Minutes begonnen, was het een periode waarin veel van onze vrienden zich voorbereidden om Guangzhou voor korte of langere tijd te verlaten. Daarom vonden we het leuk om degene die vaak koken, kletsen en eten en leven delen bij BOLOHO uit te nodigen om samen de 'One Minute' te volbrengen. Het is niet alleen een geschenk voor de saamhorigheid, maar ook een zegen voor het komende vertrek. Na het diner koos de groep in een informeel gesprek een paar trefwoorden en sprak over hun begrip van 'One Minute', één vaste opname en één zin. We nodigden kunstenaars en filmmakers van over de hele wereld uit om deel te nemen. Samen met het begrip dat steeds uiteenliep, ontmoetten we 38 reizigers over de hele wereld die die minuut vonden in hun reizen en tijd, en zo de serie vormen die u hier bekijkt.'

De door BOLOHO samengestelde serie gaat op 3 november in première in de BOLOHO ruimte in Guangzhou, China. Het Nieuwe Instituut presenteert de online première op 24 november. In 2023 presenteert het Chinese European Art Center (CEAC) in Xiamen, China de films in een tentoonstelling.

Programma

De directeur van The One Minutes, Julia van Mourik, zal het programma introduceren. De vertoning wordt ingeleid door BOLOHO, en zal worden gevolgd door een Q&A met de deelnemende kunstenaars. We zullen ook samen wat "宵夜" (nachtelijke snack) delen. Een open discussie met het publiek wordt aangemoedigd.

Deelnemende kunstenaars

冯頔 Qidi Feng, 柯冥 Christoph Plutte, 张煜航 Yuhang, 黄婉珊 CAT, 冯伟敬 Fong Waiking, 谭婧 Tan Jing, 刘菂 Liu Di, 吴文礼 Wu Wenli, 朱建林 Zhu Jianlin, 李嘉欣 Li Jianxin, 弗赖德 Fred Lai, 谢思堰 Xie Siyan, 李致恿 Li Zhiyong, 刘嘉雯 BUBU, 吴建儒 Jianru Wu, 贺聪 He Cong Zhang Jiayi, 禾 郑可 ZHENGKE, Paul Malone, Lin Li & Chris Croft, Yinglin Zhou, Anabela Costa, Yang Yu, Olivier De Vos, Misha de Ridder, Rita Casdia, 丰丰 Fengfeng, Remy Ryumugab, Gordon, Chris Furby, Tom van Veen, Yahav Gal, Zhiwan Cheung, Room 8, Yuxuan Shi, Anna Recasens, Pierre Yves Clouin, Su Tomesen.

datum
24/11/2022
tijd
17:00 – 18:00
taal
Engels
 
toegang

Gratis