Het Nieuwe Instituut Online

The One Minutes Serie Everything happened so much: archive as poem in an age of perpetual witnessing is gecureerd door Jesse Darling. De 24 geselecteerde éénminutenfilms voor deze editie van The One Minutes zijn ingezonden vanuit Canada, Duitsland, Frankrijk, Georgië, Libanon, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

“Er zijn verschillende manieren om een ​​verhaal te vertellen. Ik wilde nadenken over de manier waarop we voortdurend getuigen van ons eigen leven en hoe dit materiaal grotere verhalen vertelt over de materiële, technologische en sociaaleconomische omstandigheden van vroeger en nu. Ik wilde nadenken over wat dit zien zou kunnen zeggen; nadenken over wat we niet zien, maar wat er toch altijd is. Ik wilde ruimte geven aan de onbetrouwbare verteller en de chaos van het geheugen. De politieke dimensie van het vertellen van verhalen serieus nemen door de lage getrouwheid, slechte beelden en onobjectieve close-ups die we vaak tegenkomen in tegenstelling tot soevereine vormen van cinema als verité (journaal, advertentie, video-essay). Voortbouwend op deze ideeën, in verkenning en terugwinning, zijn hier 24 videogedichten, net zo waar en nauwkeurig als elke andere vorm van verhalen vertellen, of misschien, op dit moment, zelfs meer. Deze open oproep werd bedacht in de eerste maanden van 2020. Tegen de tijd dat er een selectie werd gemaakt, was er een wereldwijde pandemie gaande met 170.000 doden. De uiteindelijke selectie is gedeeltelijk gekozen om hierop te reflecteren, aangezien duizenden levens worden gereduceerd tot cijfers op een infographic: de rommelige gegevens van het leven, hier in solidariteit en liefde." - Jesse Darling, april 2020

Jesse Darling

Jesse Darling is een kunstenaar uit Berlijn, ze werkt met beeldhouwing, installatiewerk, video, illustratie, tekst, geluid en uitvoerende kunsten. 

Deelnemende kunstenaars

Toni Brell, Lauren de Sa Naylor, L'nique Noel, Sulaïman Majali, Francisca Khamis Giacoman & Levi van Gelder, Cristina Planas, Frank Wasser, Kamilya Kuspanova, Lin Li, Ibrahim Kurt, Samar Al Summary, Rozemarijn Jens, Nestor Solano, Andro Eradze, Ghenwa Abou Fayad, Anuka Ramischwili-Schäfer, Torreya Cummings, Pernilla Manjula Philip, Stelios Markou Ilchuk, _monkii, Callum Copley, Louise Gholam, en Flo Ray.

The One Minutes

Elke twee maanden produceert en distribueert The One Minutes Foundation een nieuwe serie van éénminutenfilms die onderzoek doet naar hoe wij kijken naar en omgaan met bewegend beeld. The One Minutes biedt een internationaal podium om te creëren en te verbinden. De series bevinden zich op de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst en zijn tentoongesteld op diverse plekken waaronder de Power Station of Art (China), National Gallery of Iceland en Whitney Museum of American Art. 

Bekijk ook