Het Nieuwe Instituut Online

Het zou geen meivakantie zijn zonder FamilieFest. Op woensdag 6 mei (11:00 uur) komt Het Nieuwe Instituut zó jullie huiskamer binnen met een thuiseditie! Jullie brengen de dag live door met ontwerpers. Het ene avontuur is digitaal, voor het andere moeten jullie in je huis op zoek naar benodigdheden en voor het volgende hebben jullie juist je lichaam nodig. Kortom: FamilieFest op zijn best, vanuit de thuisbasis.

Programma

Cyberspeurtocht

met Pia
Facebook Live
11:30, 13:00, 15:30

Vanaf nu maken jullie deel uit van een speciale eenheid. Een brigade op vossenjacht naar de uiterste hoeken van de wereld, op Google Maps. Reisleider Pia daagt jullie aan de hand van aanwijzingen uit op zoek te gaan naar de schat.

De geluidsalon

met Giliam en Florian
Livestream & whatsapp
doorlopend

Help Giliam bij het maken van een FamilieFest-anthem: een lied van jullie samen waardoor iedereen meteen weet hoe tof FamilieFest is! Ga op zoek in huis en verzamel met elkaar de meest gerse geluiden. Deze kun je de hele dag inzenden. Achter de schermen maakt Giliam er een nummer van dat hij aan het eind van de dag met jullie deelt!

Hoe is hut?

met Joëlle en Cece
video
doorlopend

Zijn jullie een beetje klaar met de binnenkant van jullie huis? Ontwerp gewoon een nieuwe plek om in te wonen! Verzamel doeken, stokken, oude kranten, karton, plastic flessen en meer. Joëlle en Cece helpen jullie daarmee een nieuw inhuizig optrekje te bouwen.

Droom de toekomst

met Raoul de Jong
video
doorlopend

Één ding dat alle mensen die de wereld regeren met elkaar gemeen hebben, is dat ze volwassen zijn en als je kijkt naar de wereld, is het vrij duidelijk dat er een hoop dingen zijn die volwassenen nog niet hebben begrepen. Tijd voor verandering! Droom een nieuwe toekomst, schrijf die op, en ontdek de kracht van woorden. 

Huis, schouders, knieën, teen

met Bas
video
doorlopend

Kijk maar eens goed om jullie heen, ook in huis beweegt er van alles. De mensen met wie jullie wonen, misschien een goudvis, hond of ander huisdier? Of de vlieg die per ongeluk door het open raam is binnengekomen. En een plant, beweegt die ook? Verzamel bewegingen en maak er met tips en aanwijzingen van Bas een te gekke nieuwe choreografie van.

Problememe

met Pia
Whatsapp
doorlopend
Heb jij een probleem? Zit je er even doorheen, heb je geen zin meer in de online lessen of denk je dat je kat een alien is? Problememe gaat je helpen. Memes zijn leuke plaatjes op het internet waar je om kunt lachen, die ervoor kunnen zorgen dat je je even niet alleen voelt en die je opbeuren. Geen problememe is te gek, dus stuur jouw probleem in en ontvang een speciaal uitgekozen medepakket als antwoord!

Tijdens FamilieFest werden families vanaf deze pagina doorgelinkt naar een pagina met de verschillende activiteiten.

datum
06/05/2020
tijd
11:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Online, locatie volgt.

toegang

Gratis

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Bezoekers waarderen het FamilieFest met een 8,5 gemiddeld.

 

Ouders over FamilieFest: 

"We hebben nog nooit zoiets meegemaakt en zijn er de volgende keer zeker weer bij." 

"Mijn kinderen wilden niet meer naar huis."

"Een coole plek met coole activiteiten." 

 

Het Nieuwe Instituut organiseert elke schoolvakantie, met uitzondering van de zomervakantie, een FamilieFest. Tijdens dit festival volgen families de hele dag workshops en activiteiten. Elk FamilieFest heeft een ander thema, maar ontwerpen staat altijd centraal.