Het Nieuwe Instituut Online

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Gerelateerde activiteiten

K. Schippers had de openingsweek eerder afgetrapt met een poëzievoordracht, waarin hij drie van de gedichten voorlas die in combinatie met sieraden van Bakker te zien zijn in de tentoonstelling.

Dean Bowen gaf tijdens de openingsweek Ongewoon alledaags samen met edelsmid Nastasia Gendreau ook de workshop Sieraad als gedicht en gedicht als sieraad, waarin zij de dynamiek tussen de disciplines poëzie en siersmederij die in Beginselen centraal staat in een intieme setting van een nieuwe praktische vertaling voorzagen.

In de context van G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children en de reeks Reflecties waarvoor uiteenlopende auteurs zich door het project hebben laten inspireren, verzorgde Dean Bowen in de zelfde periode de bijdrage ‘DON'T LET THEM BURN (a dark lullaby for black babies in burning cities)’. G/D THYSELF is eveneens een belangrijk uitgangspunt voor Archief van verbeelding, een meerjarig traject voor basisschoolleerlingen dat Het Nieuwe Instituut in samenwerking met IFFR en OBS Het Landje ontwikkelt. Voor de leerlingen die daaraan deelnemen schreef Bowen het gedicht ‘Altaar’. 

Moderator Hodan Warsame begeleidde in de openingsweek Ongewoon alledaags ook het gesprek met Machiel Spaan, Rozalie Hirs en Anne Hoogewoning, waarin deze architect, dichter-componist en architectuurhistoricus het hadden over leven, werk en nalatenschap van de Van Doesburgs en hun atelierwoning in Meudon, waar Spaan en Hirs tijdens een gezamenlijke residentie een architectonische geluidsinstallatie ontwikkelden.

Warsame sprak kort daarvoor met hoofd Programma Flora van Gaalen van Het Nieuwe Instituut en met artistiek leider Malique Mohamud van Concrete Blossom over het belang en de relevantie van cultuurinstellingen in een tijd na de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Deze online editie van Thursday Night Live was het vierde gedeelte van een reeks online bijeenkomsten waarin Thursday Night Live! in gesprek met uiteenlopende (ervarings)deskundigen verkende welke invloed de ontwikkelingen rond covid-19 hebben op verschillende facetten van cultuur. Deze editie stond o.a. in het teken van de betekenis en invulling van geïnstitutionaliseerde cultuur in de ‘wederopbouw’ na de beperkende maatregelen.

datum
11/07/2020
tijd
17:00
taal
Nederlands
 
toegang

Gratis