Het Nieuwe Instituut Online

Imagine The Earth Is Your Lover, de nieuwste serie van The One Minutes Series, is gecureerd door Annie Sprinkle en Beth Stephens en is een document van de ecosex beweging. In de serie van 1 minuut durende videos visualiseren 23 kunstenaars en filmmakers hun gekke, gepassioneerde en felle liefde voor de Aarde. Zij verschuiven de metafoor van 'moeder Aarde' naar 'Aarde als minnaar' om een wederzijds en duurzame relatie met de Aarde te creëeren.

De geselecteerde videos zijn vanuit Australië, België, Brazilië, Canada, Colombia, Duitsland, Griekenland, Malta, Mexico, Nederland, Portugal, Spanje, Verenigd Konijkrijk en Verenigde Staten ingezonden, waarmee de internationale schaal van de ecosex beweging wordt gemarkeerd. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Annie Sprinkle en Beth Stephens leggen uit dat ecosexual een identiteitsconcept is: "voor sommigen van ons die ecosexual zijn is het onze primaire (seksuele) identiteit, in tegenstelling tot anderen voor wie dat niet geldt. Ecosexuals kunnen GLBTQI, heteroseksueel, aseksueel, en/of iets anders zijn. De ecosex gemeenschap bestaat uit kunstenaars, academici, sekswerkers, seksuologen, genezers, milieuactivisten, ​natuurfetisjisten, tuinmannen, zakenmensen, therapeuten, vredesactivisten, eco-feministen, wetenschappers, onderwijzers, (r)evolutionairen, punks, levende wezens en andere entiteiten uit verschillende groepen van de bevolking. Wij zijn polymorphous en pollen-amorous. Wij zijn overal! Voor ons is het evident dat wij deel zijn, niet gescheiden van, natuur. Dus, alle seks is ecosex. Wanneer de Aarde onze minnaar is voelen wij ons gepassioneerd en straal verliefd, en wij zijn dagelijks dankbaar voor deze relatie. Om ervoor te zorgen dat er een wederzijds en duurzame relatie met de Aarde is, werken wij samen met de natuur. Wij behandelen de Aarde met vriendelijkheid, respect en liefde. Wij zijn aquafielen, terrafielen, pyrofielen en aerofielen. Wij knuffelen schaamteloos bomen, masseren de aarde met onze voeten, en praten erotisch tegen planten. Wij zijn naaktzwemmers, zonaanbidders en sterrekijkers. Wij strelen stenen, worden behaagd door watervallen en bewonderen de Aarde's vormen vaak. Wij maken liefde met de Aarde door onze zintuigen". 

datum
30/10/2020
tijd
20:00 – 21:00
taal
Engels
 
toegang

Gratis

Annie Sprinkle & Beth Stephens

Annie Sprinkle was lange tijd een sekswerker, en speelde een belangrijke rol in the sex-positieve feministische beweging in de jaren 80. Beth Stephens vroege werk verkende de lesbische en queer cultuur. Nadat zij bij elkaar kwamen, trouwden zij in 2008 de Aarde in een publieke ceremonie en kwamen toen uit de kast als ecosexual. Zij creëerden een Ecosex Manifesto die een internationale 'ecosex beweging' lanceerden. Hun doel is om de milieubeweging sexier, leuker en diverser te maken door samen te werken aan gemeenschappelijke kunstprojecten. Hun werk is internationaal bij onder andere Museum Kunstpalast (Düsseldorf), Museo Reina Sophia (Madrid), Museum of Modern Art (New York), 53rd Venice Biennale, en Documenta 14 tentoongesteld. 

Deelnemende kunstenaars

Annie Sprinkle & Beth Stephens, Linda Montano, Felix Klee, Fenia Kotsopoulou, Federico Tello, PornProcess (Aurore Morillon), Graham Bell Tornado, Lady Monster, Sam Mountford, Kupalua, Joseph Kramer & Scarlot Harlot, Pony Express, Cyril Sancereau, Maria the Korean Bride, K-Haw and L-Haw, Rosario Veneno, Sura Hertzberg & Hailey Jelaire, Lina Bravo & Rowena Buur, Vinicius Davi, Muza de la Luz, Nicolás Dumit, Estévez Raful Espejo, Anna Recasens and Laia Solé, Misha de Ridder, en moon wink.

The One Minutes

Imagine The Earth Is Your Lover is een samenwerking tussen The One Minutes en Maastricht Institute of Arts en werd mogelijk gemaakt door de steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Elke twee maanden produceert en distribueert The One Minutes Foundation een nieuwe serie van éénminutenfilms die onderzoek doet naar hoe wij kijken naar en omgaan met bewegend beeld. The One Minutes biedt een internationaal podium om te creëren en te verbinden. De series bevinden zich op de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst en zijn tentoongesteld op diverse plekken waaronder de Power Station of Art (China), National Gallery of Iceland en Whitney Museum of American Art.

Registreer hier om gratis deel te nemen aan de online Q&A met Annie Sprinkle & Beth Stephen en de deelnemende kunstenaars die virtueel aanwezig zullen zijn. Een open gesprek met het publiek wordt aangemoedigd. 

Bekijk ook