Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Monument is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en e-flux Architecture, met essay- en videobijdragen van onder andere The Black Archives, Vasyl Cherepanyn, Manuel Correa, Quinsy Gario, Arna Mačkić, Wayne Modest, Philipp Oswalt, Jorge Otero-Pailos, Robert Jan van Pelt, Valentina Rozas-Krause, Dima Srouji, Milica Tomić, Sumayya Vally, en Mabel O. Wilson. Van het neerhalen en verwijderen van standbeelden, tot wereldwijde controverses over omstreden en beladen objecten, gebouwen en landschappen, Monument onderzoekt de relatie tussen monumenten en onderliggende herdenkingsprocessen en -structuren.

Milica Tomić

Milica Tomić is professor aan het Instituut voor Hedendaagse Kunst van de TU Graz en werkt als onafhankelijke kunstenaar in Belgrado waarin ze relaties legt tussen kunst, de samenleving en openbare ruimte door het adresseren van noties gerelateerd aan geheugen, trauma, en sociale amnesie. Haar projecten kenmerken zich door een veelheid aan onorthodoxe manieren waarop kunst kan worden gemaakt, uitgevoerd, getransformeerd en overdacht.

Vasyl Cherepanyn

Vasyl Cherepanyn is de directeur van het prijswinnende Visual Culture Research Center in Kiev, een platform voor samenwerking tussen kunstenaars, activisten en academici. Ondanks alle risico's behandelt het culturele centrum belangrijke politieke kwesties zoals de positie van voormalige Sovjetlanden in de EU, de alarmerende situatie van de opkomst van extreemrechts in Europa en het Russisch-Oekraïense oorlogsconflict. Hij geeft les aan de afdeling Culturele Studies van de Nationale Universiteit van Kyiv-Mohyla Academie, en is de redacteur van het tijdschrift "Political Critique" (Oekraïense editie).

e-flux Architecture

e-flux Architecture is een zusterplatform van e-flux, een archief en redactioneel project, opgericht in 2016, onder redactie van Nikolaus Hirsch, Anton Vidokle en adjunct-redacteur Nick Axel. Het nieuws, de evenementen, tentoonstellingen, programma's, tijdschriften, boeken en architectuurprojecten die geproduceerd en verspreid worden door e-flux Architecture beschrijven onderdelen van een kritisch internationaal discours over hedendaagse architectuur, cultuur en theorie. Sinds haar oprichting heeft e-flux Architecture een dynamisch internationaal programma van projecten en evenementen georganiseerd in samenwerking met toonaangevende instituties en architecten.

 

datum
12/11/2020
tijd
19:00 – 20:30
taal
Engels
 
locatie

Exclusief Online Evenement

toegang

€ 2,50