Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Monument is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en e-flux Architecture, met essay- en videobijdragen van onder andere The Black Archives, Vasyl Cherepanyn, Manuel Correa, Quinsy Gario, Arna Mačkić, Wayne Modest, Philipp Oswalt, Jorge Otero-Pailos, Robert Jan van Pelt, Valentina Rozas-Krause, Dima Srouji, Milica Tomić, Sumayya Vally, en Mabel O. Wilson. Van het neerhalen en verwijderen van standbeelden, tot wereldwijde controverses over omstreden en beladen objecten, gebouwen en landschappen, Monument onderzoekt de relatie tussen monumenten en onderliggende herdenkingsprocessen en -structuren.

Sumayya Vally

Sumayya Vally is de oprichter van Counterspace. Ze opereert momenteel tussen Johannesburg en Londen als ontwerper voor het Serpentine Pavilion 2020/20 Plus 1. In haar ontwerp, onderzoek en onderwijspraktijk zoekt ze naar uitdrukkingen voor hybride identiteit en omstreden gebieden. Ze ziet Johannesburg als proeftuin voor het vinden van speculatieve geschiedenissen, toekomstige archeologieën en ontwerptalen; vaak met de intentie om het onzichtbare te onthullen. Haar werk is vaak forensisch en put uit het generatieve karakter van het bovennatuurlijke, het eigenzinnige en het over het hoofd geziene in de geschiedenis.

e-flux Architecture

e-flux Architecture is een zusterplatform van e-flux, een archief en redactioneel project, opgericht in 2016, onder redactie van Nikolaus Hirsch, Anton Vidokle en adjunct-redacteur Nick Axel. Het nieuws, de evenementen, tentoonstellingen, programma's, tijdschriften, boeken en architectuurprojecten die geproduceerd en verspreid worden door e-flux Architecture beschrijven onderdelen van een kritisch internationaal discours over hedendaagse architectuur, cultuur en theorie. Sinds haar oprichting heeft e-flux Architecture een dynamisch internationaal programma van projecten en evenementen georganiseerd in samenwerking met toonaangevende instituties en architecten.

 

datum
10/12/2020
tijd
19:00 – 20:30
taal
Engels
 
locatie

Exclusief Online Evenement

toegang

€ 2,50