Het Nieuwe Instituut Online

Het leven in isolatie nodigt uit tot zelfreflectie en tot een herdefinitie van wie je bent. Veel mensen vragen zich af wie zij zouden willen zijn en waarom. Van 11 t/m 18 mei 2020 namen vijftig mensen deel aan een online cursus met Charlie en Madelon. Via gezamenlijke live-meetings, instructievideo's en referentie materiaal maakte ieder een kamer van innerlijke reflectie. Het cursusmateriaal is nu gratis online beschikbaar.

Op basis van gezamenlijke live-meetings, instructievideo’s en referentiemateriaal, stonden innerlijke en creatieve reflectie centraal in deze online cursus. Deelnemers leerden tegelijkertijd meer over het werk en de inspiratiebronnen van Charlie Koolhaas en Madelon Vriesendorp. Madelon Vriesendorp is bekend geworden als schilder en mede-oprichter van het bureau O.M.A., maar is tevens een verzamelaar met een ongelimiteerde fascinatie voor de dingen waarmee wij ons omringen. Vriesendorp werkt regelmatig samen met haar dochter Charlie Koolhaas, die recent het boek City Lust publiceerde, waarmee zij een pleidooi doet voor lokale diversiteit als antwoord op een groeiende stedelijke standaardisering.

Charlie Koolhaas en Madelon Vriesendorp: “In de loop van een week ontwerp je een kamer die je innerlijke wereld reflecteert. Alleen jij kunt in deze kamer beoordelen wat juist is en wat niet. De kamer wordt gesitueerd in een droomwereld (een bos, een tuin, een oceaan, een stad) en iedere deelnemer vult zijn of haar kamer met objecten, die de eigen psychische transformatie symboliseren."
 
Met het resultaat werd vervolgens het spel ‘Home Analyses Kit’ gespeeld, ontworpen door Madelon Vriesendorp. Iedere kamer zal worden geanalyseerd, met de daarvoor bestemde instrumenten uit het spel, waaronder de theorieën van Jung en Freud, naast een persoonlijk systeem van regels.

Deze cursus bestond uit drie live bijeenkomsten, dagelijkse optionele live check-in’s, instructievideo’s en referentiemateriaal. Dit werd gepresenteerd in een besloten Facebookgroep. De cursus was verdeeld in drie lessen (set-up, symbolen, scenes). De hele week werkten deelnemers aan hun persoonlijke kamer. 

11/05/2020, 20:00-21:00    Introducing the course and setting the stage
13/05/2020, 20:00-21:00    A focus on symbolism and your choice of symbols
15/05/2020, 20:00-21:00    Playing the mind game: interpret the scene

datum
11/05/2020
tot
18/05/2020
taal
Nederlands / Engels
 
locatie

Online locatie wordt gedeeld na aanmelding

toegang

Standaard€ 7,50