Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Neem deel aan de online cursus van kunstenaars Charlie Koolhaas en Madelon Vriesendorp. Op basis van gezamenlijke live-meetings, instructievideo’s en referentiemateriaal, staan innerlijke en creatieve reflectie centraal. Want, nu we toch gedwongen binnen zijn, is het nog slechts een kleine, mentale stap om verder inwaarts te keren. Leer tegelijkertijd meer over het werk en de inspiratiebronnen van Charlie Koolhaas en Madelon Vriesendorp. Madelon Vriesendorp is bekend geworden als schilder en mede-oprichter van het bureau O.M.A., maar is tevens een verzamelaar met een ongelimiteerde fascinatie voor de dingen waarmee wij ons omringen. Vriesendorp werkt regelmatig samen met haar dochter Charlie Koolhaas, die recent het boek City Lust publiceerde, waarmee zij een pleidooi doet voor lokale diversiteit als antwoord op een groeiende stedelijke standaardisering.

Charlie Koolhaas en Madelon Vriesendorp: “In de loop van een week ontwerp je een kamer die je innerlijke wereld reflecteert. Alleen jij kunt in deze kamer beoordelen wat juist is en wat niet. De kamer wordt gesitueerd in een droomwereld (een bos, een tuin, een oceaan, een stad) en iedere deelnemer vult zijn of haar kamer met objecten, die de eigen psychische transformatie symboliseren. Met het resultaat wordt vervolgens het spel ‘Home Analyses Kit’ gespeeld, ontworpen door Madelon Vriesendorp. Iedere kamer zal worden geanalyseerd, met de daarvoor bestemde instrumenten uit het spel, waaronder de theorieën van Jung en Freud, naast een persoonlijk systeem van regels. De workshop leidt tot een meer zelfbewuste blik op de eigen binnenwereld en biedt openingen tot de binnenwerelden van andere deelnemers. 

Praktische informatie

Deze cursus bestaat uit drie live bijeenkomsten, dagelijkse optionele live check-in’s, instructievideo’s en referentiemateriaal. Dit wordt allemaal gepresenteerd in een besloten Facebookgroep. De cursus is verdeeld in drie lessen (set-up, symbolen, scenes). De hele week werk je aan je persoonlijke kamer. Het advies is om deel te nemen aan alle live-meetings en de lessen bij te houden. Op deze manier wordt gezamenlijk, zij het geïsoleerd, een creatief proces gedeeld. Na aanmelding ontvang je een gedetailleerd tijdschema van de week.

11/05/2020, 20:00-21:00    Introducing the course and setting the stage
13/05/2020, 20:00-21:00    A focus on symbolism and your choice of symbols
15/05/2020, 20:00-21:00    Playing the mind game: interpret the scene

Het materiaal voor het maken van je kamer vind je vooral thuis, zoals zal worden toegelicht in de introductie van de cursus. Om het benodigde aanvullende materiaal naar een adres in Nederland toe te kunnen sturen, wordt een bijdrage gevraagd van € 7,50. Bij deelname vanuit het buitenland, neem graag contact met ons op.

Neem bij aanvullende vragen contact op.

datum
11/05/2020
tot
18/05/2020
taal
Nederlands / Engels
 
locatie

Online locatie wordt gedeeld na aanmelding

toegang

Standaard€ 7,50