Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Iedere week maakt een andere ontwerper de webcover voor het Online webmagazine naar aanleiding van de vraag: Wat houd je nú bezig? Deze week: Karl Nawrot.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

HTML 5 Audio player

Wat is het verhaal achter jouw webcoverdesign voor Het Nieuwe Instituut Online?

Dit werk is ontleend aan een korte serie papieren kleiobjecten, getiteld The Inhabitant, waaraan ik sinds december vorig jaar sporadisch heb gewerkt. Elk object volgt dezelfde structuur - een rudimentair gebouw in de vorm van een lichtere constructie (of andersom). Dit project begon met een foto van de grote zaal van het Filharmonia Szczecin die ik in een krant vond. Die legde ik op een herinnering uit mijn kindertijd; de eerste keer dat ik een natuurhistorisch museum bezocht en me realiseerde dat sommige huizen door skeletten worden bewoond.

Hoe verhoudt dit stuk zich tot jouw andere werk?

In mijn werk speelt architectuur vaak een belangrijke rol en ik probeer met de tijd de ruimtes die ik bezoek (fysiek of mentaal) bij te houden. De sporen ervan kunnen verschillende vormen aannemen zoals tekeningen, schilderijen of zelfs objecten, zoals het project dat ik hier presenteer.

Verandert de coronapandemie iets aan de manier waarop jij werkt?

Ik werk al vijf jaar thuis, dus afgezien van het feit dat sommige projecten zijn afgelast, is er weinig veranderd in mijn dagelijkse werkroutine.

Ontwerper Karl Nawrot woont en werkt in Parijs. Zijn werk combineert tekenen, modelbouw en letterontwerp. Nawrot studeerde illustratie aan École Émile Cohl in Lyon en grafisch ontwerp aan Werkplaats Typograpfie in Arnhem. Hij heeft zijn werk breed tentoongesteld, tijdens solo- en groepstentoonstellingen. Hij won in 2015 de eerste prijs op het International Poster and Graphic Design Festival van Chaumont en ontving in 2016 de INFORM-prijs voor conceptueel ontwerp van GFZK, Leipzig. In 2018 bracht Karl Nawrot zijn eerste monografie uit, Mind Walks, uitgegeven door Rollo Press.