Het Nieuwe Instituut Online

Van donderdag 8 t/m zondag 11 april presenteert de Masters-lichting van 2020 van de Design Academy Eindhoven de derde en laatste akte van Moving in Stasis. In een vol online programma worden de originele werken van 60 ontwerpers uitgepakt en gepresenteerd. 

Het publieke programma met workshops, paneldiscussies, interviews, filmscreenings, Q&A's, rondleidingen en performances is opgenomen en terug te luisteren op Radio Stasis en terug te zien op Youtube in Moving TV en Moving Cinema.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Moving in Stasis

Design Academy Eindhoven presenteert Moving in Stasis. Deze tentoonstelling met publieksprogramma zal zich geleidelijk ontvouwen en toont afstudeerwerk uit de Masters-lichting 2020 van de Design Academy Eindhoven. Tot op heden lagen deze projecten opgeslagen, in afwachting van hun tentoonstellingsmoment. In samenwerking met Het Nieuwe Instituut zijn nu, zes maanden na datum van afstuderen, 60 werken overgebracht naar Gallery 3 By You. 

Moving in Stasis is een tentoonstelling over de eigen totstandkoming. Het concept is vormgegeven als een stuk dat geleidelijk ontstaat, met als hoogtepunt een digitaal toegankelijk publieksprogramma. Vijf weken lang bezetten de deelnemers een hybride constructie, opgedeeld in drie aaneensluitende handelingen: installatie, productie, en publieksprogramma. De tentoonstelling is in zijn geheel gecureerd, ontworpen, en ontwikkeld door de afgestudeerden zelf. Diverse werken, waaronder performance, filmvertoningen, objecten, geschriften en radio-uitzendingen, worden voor het oog van de kijker ontward en in een nieuwe vorm opgevoerd. De onderwerpen lopen uiteen van narratologie tot modaliteiten binnen de zorg, van choreografieën van ambachten tot onzichtbare architecturen. Kijkers en bezoekers krijgen op deze wijze een uniek kijkje achter de schermen, in het werkproces van de zestig ontwerpers.

Gallery 3 By You

Gallery 3 By You is een initiatief van Het Nieuwe Instituut om museale presentatieruimte beschikbaar te stellen voor makers uit het veld. De galerijen in Gallery 3 (bovenste etage museumgebouw) worden opengesteld voor projecten, zij het een eindexamenpresentatie van een academie, een installatie in het kader van een stedelijke manifestatie, een presentatie van een beroepsvereniging, of werk van jonge Rotterdamse makers. Als makers regelen ze zelf de op- en afbouw, verzorgen ze de publiekswerving en dragen ze de kosten van de presentatie. In ruil stelt Het Nieuwe Instituut ruimte beschikbaar en biedt ondersteuning in de productie en communicatie van de presentatie.

datum
08/04/2021
tot
11/04/2021
taal
Engels
 
toegang

Gratis