Het Nieuwe Instituut Online

Presentatie van de eerste resultaten binnen Values for Survival, het publieke onderzoeksprogramma van Who is We?, de Nederlandse bijdrage aan de 17e Architectuur Biënnale van Venetië.

datum
14/07/2020
tijd
12:00 – 16:00
taal
Engels
 
locatie

De presenatie vindt live plaats in Amsterdam (aanmelden) en Venetië (aanmelden).

toegang

Het programma is ook online te volgen:
Zoom Meeting
Meeting ID: 830 1159 8961
Password: 915083

Values for Survival
Cahier 1

De presentatie bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt Values for Survival – Cahier 1 gepresenteerd. Cahier 1 brengt een grote diversiteit aan stemmen samen rond een aantal urgente maatschappelijke, stedelijke en ecologische vraagstukken. De reflecties uit de wereld van beleid, onderzoek en ontwerp vormen de (inter)nationale context van enerzijds de hoofdvraag van de Biennale: How Will We Live Together? en anderzijds de wedervraag die in het Nederlandse paviljoen gesteld wordt: Who is We?

International Online Exploratorium
Cahier 2

In tweede deel van de presentatie worden de eerste resultaten van het International Online Exploratorium – Cahier 2 gepresenteerd. Het Exploratorium, dat oorspronkelijk de 17e Internationale Architectuurtentoonstelling van La Biennale di Venezia als leeromgeving zou gebruiken is omgevormd tot een online onderzoeksprogramma. Hier werken kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers en activisten uit verschillende delen van de wereld samen binnen hun eigen ‘tracks’; op thema verdeelde onderzoeksprojecten. Binnen (en tussen) de tracks worden nieuwe werkwijzen ontwikkeld die verbanden leggen tussen velden als sociale en fysische wetenschappen, kunst, design, architectuur, en zelfs meer dan menselijke levenswerelden. Het Exploratorium wordt mede gecureerd door We Are Here Venice. Mét en vóór Venetië worden nieuwe waarden van overleven gecreëerd. De resultaten van de bijzondere samenwerkingen vormen uiteindelijk het tweede Cahier, welke mede wordt vormgegeven door de deelnemers zelf.